Ik wil mezelf graag even voorstellen. Ik ben Edwin de Vries en woon in Almere. Vanaf 1992 ben ik werkzaam binnen de snel groeiende wereld van informatisering.

Sinds 2015 werk ik als onafhankelijk en zelfstandig adviseur om organisaties te helpen bij informatievraagstukken op het snijvlak van business & ICT. Ik ben daarbij gespecialiseerd op de lokale overheid: De overheid die dichtbij de burger staat!

Informatiemanagement, informatieplanning, architectuur, beleid, advies en coaching zijn mijn kernkwaliteiten. In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan bij de lokale overheid in verschillende gemeenten, provincies, veiligheidsregio’s en GGD’s. Voor gemeenten ben ik ook door KING gecertificeerd als e-adviseur.

Daarnaast heb ik voor de veiligheidsregio’s, GGD’s en GHOR het proces begeleid en inhoudelijk meegewerkt aan het vorm geven van de referentiearchitecturen voor deze sectoren; respectievelijk: VERA (Veiligheidsregio Referentie Architectuur), Publieke Gezondheid Referentie Architectuur (PURA) en de GHOR Referentie Architectuur.

Voor interim opdrachten ben ik inzetbaar in de rol van o.a. informatiemanager, informatieadviseur, (project/programma)architect en beleidsadviseur. Ik denk graag met u mee over nieuwe en innovatieve mogelijkheden die door informatisering en digitalisering ontstaan. Gezamenlijk werken aan een helder informatieplan met een nieuwe visie op de toekomst is daarbij één van de belangrijke stappen om te kunnen werken aan de toekomst van de lokale overheid. Ik help u daar graag bij!

gallery/img_7427